gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Oslavy 45. výročí založení školy

Termín konání akce: 30.10.2017 - 3.11.2017

V týdnu na přelomu října a listopadu 2017 skutečně nebylo možné přehlédnout, že slavíme 45. výročí založení, protože škola žila oslavami opravdu intenzivně.

V rámci tzv. Retro týdne se studenti i učitelé vrátili do 70. let, tedy do doby založení školy, a protože popustili uzdu fantazie a kreativity, bylo se na co dívat. Soutěžní program některých tříd v tělocvičně byl skutečně strhující, studenti předvedli show plnou kostýmů, převleků a vystoupení. Součástí Retro týdne byla také soutěž ve výzdobě tříd.

Zajímavým počinem byla přehlídka prezentací významných světových osobností v angličtině, kterou studenti pojali opravdu velmi originálně. Některá vystoupení měla téměř profesionální charakter stejně jako pohotové moderování našeho lektora Aleca.

Celý vzpomínkový týden vyvrcholil v pátek 3. 11. školní akademií, která byla jako obvykle originální mozaikou vystoupení studentů i učitelů.

V pátek 3. 11. jsme také za účasti čestných hostů slavnostně otevřeli přírodní zahradu v atriu školy a zasadili památeční strom 45. výročí. Na výsadbě se svým dílem a symbolickou trochou hlíny podíleli ředitel KÚ MSK Tomáš Kotyza, místostarostka Poruby Zuzana Bajgarová, její kolega místostarosta Petr Zábojník, člen školské rady Marian Marschalko a zejména hosté obzvlášť milí – bývalé ředitelky školy Šárka Hrdinová, Milada Jalůvková a Dagmar Juchelková. Kromě přírodní zahrady jsme si také společně prohlédli výstavu mapující vývoj učebních pomůcek přírodovědných předmětů.

Odpolední program ve škole patřil absolventům a bývalým i současným učitelům. Na slavnostním zahájení ve vestibulu vystoupil pěvecký sbor, potom mohli návštěvníci zavzpomínat na dobu minulou např. při ukázce spartakiádního vystoupení, nechat se provést historií školy díky mnoha archivním fotografiím mapujícím 45 let existence gymnázia, které se promítaly na obrazovce ve vestibulu. Zejména starší absolventi, kteří opustili školu před delším časem, komentovali výraznou proměnu budovy a jejího vybavení. Mnohé návštěvníky zaujal almanach vydávaný jako součást oslav.

Páteční program byl zakončen v KD Akord představením akademie pro veřejnost.

Oslavy 45. narozenin naší školy se rozhodně vydařily a svědčí o tom, že se škola nachází ve skvělé kondici! Přejme jí i nadále to nejdůležitější – kvalitní učitele a talentované žáky!

Děkujeme všem, kteří pomohli naše oslavy realizovat, zejména zapojeným studentům, učitelům a ostatním zaměstnancům školy.

Zvláštní poděkování si zaslouží rodiče, kteří se rozhodli podpořit oslavy finančním příspěvkem:
paní Olga Latochová, Ing. Radovan Marek, paní Hana Miovská, Ing. Vlastimil Ondryáš, Rostislav Skotnica, firma ISMM Production & Business Cooperation s. r. o., a další rodiče, kteří si nepřáli být jmenováni.

Dík patří dále firmám Bidfood Czech Republic s.r.o, Opava, DEVELOP centrum s.r.o., FINEZZA FACILITY s.r.o. , Hortim-International, spol. s r.o., Brno, provozovna Ostrava – Třebovice, M. Kahánek – Háj ve Slezsku, J. Krejčí – Ostrava, Ing. Jiří Macura, Klimkovice, OVOCE, ZELENINA - B. Gelnar, Polanka nad Odrou, Pekařství Illík, spol. s .o., Bílovec, Rádio Čas, Tiskárna Moravapress, s.r.o., ZVOSKA s.r.o., Krnov.
 

  • Publikováno: 30.11.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba