gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Anglické retro

Termín konání akce: 31.10.2017

V rámci retro týdne u příležitosti 45. výročí založení naší školy si 14 anglických skupin připravilo prezentace o významných světových osobnostech ze 70. let. Zapojené skupiny vyrobily plakáty o osobnosti a zvolily ze svých řad ty, kteří v den D ztvárnili vybranou osobnost či skupinu.

Všichni účinkující předvedli skvělé výkony, a tak jsme se my diváci mohli pobavit vystoupením krále rock 'n' rollu Elvise Presleyho a spolu s ním si zapívat "Falling in love with you". Na tuto ikonu hudebního nebe navázala švédská skupina ABBA, která nás všechny proměnila v "Dancing Queen". S britskou skupinou The Beatles jsme si připomněli hit "Yellow Submarine". Všichni víme, že i po ukončení společného vystupování členové této legendární skupiny pokračovali v umělecké dráze, a právě John Lennon nás navštívil se svou druhou manželkou Yoko Ono a zazpívali si s námi "War is over". Na "jeviště" pak vtrhly jako voda kapely Pink Floyd a ACDC. Na půdě školy nemohla nezaznít píseň "We don´t need no education". Ale nebyli to jen zpěváci a hudební skupiny, kdo se nám představil. Dvakrát jsme mohli potkat jednoho z nejvýznamnějších herců - Charlieho Chaplina a připomenout si scénu z jeho filmu "Diktátor".

Prostor dostala také Matka Tereza. Svou představu o vládě nám představili také Mao Ce-tung a Saddám Husain se nás snažil ze všech sil přesvědčit o vlivu a síle Íráku.

Nakonec jsme téměř zapomněli na první britskou premiérku Margaret Thatcher, a jak sám moderátor celé akce uvedl, nebylo to schválně, no kdo ví, asi ve Skotsku moc oblíbená nebyla. :-) Její projev však byl stejně plamenný jako v originále.

Zbývá už jen poděkovat všem účinkujícím a moderátorovi celé akce, Alecovi. Všichni jste byli skvělí!

PK AJ
 

  • Publikováno: 8.11.2017

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba