gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Máme celostátního vítěze SOČ

Termín konání akce: 12.6.2021 - 13.6.2021

O víkendu 12.–13.6. proběhlo celostátní kolo Středoškolské odborné činnosti. Stejně jako všechna předchozí kola se i toto uskutečnilo díky moderním technologiím online. Naše škola v něm měla hned 4 soutěžící, a to v oborech Ochrana a tvorba životního prostředí, Stavebnictví, architektura a design interiérů, Teorie kultury, umění a umělecké tvorby a Informatika.

Nejlépe si vedla studentka čtvrtého ročníku Veronika Trčková, která s prací Návrh venkovní učebny obsadila 1. místo v oboru Stavebnictví, architektura a design interiérů a dokázala tak porazit řadu soupeřů z odborných stavebních škol.

Gabriela Jochcová ze septimy A se umístila na 7. místě s prací Napadení jmelím v městské zástavbě: jaký vliv má tvar stromu? v oboru Ochrana a tvorba životního prostředí.

V oboru Informatika skončila na 11. místě rovněž studentka ze septimy A Adéla Popelková s prací Lenscalc: kalkulačka čoček.

V oboru Teorie kultury, umění a umělecké tvorby reprezentovala naši školu Hana Jetmarová ze septimy B, která se svou prací Příznaky bipolární afektivní poruchy u fiktivních postav beletrické literatury pro mládež osadila 13. místo.

Veškerá videa s obhajobou prací SOČ jsou zveřejněná na YouTube: https://www.youtube.com/hashtag/socjededal

Všem soutěžícím blahopřeji a děkuji za vzornou reprezentaci školy. Věřím, že i příští ročník SOČ, který by se měl uskutečnit v Kutné Hoře, bude pro naši školu úspěšný.

Kateřina Trojek
 

  • Publikováno: 28.6.2021

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba