gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Oslavy 45. výročí založení GOH vyvrcholily divadelní akademií

Termín konání akce: 3.11.2017

V pátek 3. listopadu 2017 se v rámci vrcholících oslav 45. výročí založení gymnázia uskutečnila divadelní akademie v Kulturním domě Akord. A to v podobě hned dvou rozsáhlých představení - dopoledního pro současné studenty a pedagogy GOH a večerního pro širokou veřejnost.

Divákům jsme se snažili nabídnout co nejpestřejší program a věříme, že se nám to podařilo. V průběhu více než dvouhodinové revue se na jevišti vystřídaly nejrůznější formy umění. Nechyběl sborový ani sólový zpěv, komorní hra na kytary a ukulele, hlasité decibely současných školních kapel, moderní tanec, působivá závěsná akrobacie či historický šerm, stejně jako ukázka našeho tradičního anglického divadla. Celou akademií pak průběžně procházela divadelní hra "Faust v pětačtyřiceti", kterou pro tuto příležitost sepsal a zrežíroval Lukáš Bárta a do hlavních rolí obsadil jednak pedagogy GOH, jednak členy ostravské Bezejmenné skupiny, která  na jaře příštího roku oslaví deset let od svého založení - a to už je také hezké výročí. Všichni herci se svých úloh zhostili s maximálním nasazením a vysloužili si za to skutečně bouřlivý aplaus publika. 

Věříme, že naše publikum bylo se školní akademií spokojeno stejně jako my, kteří jsme po celou dobu drželi palce vzadu v zákulisí.

Děkujeme všem účinkujícím i hostům za nezapomenutelné společné zážitky!

 

organizátoři akademie z řad PK ČJ

Odkaz na kompletní záznam dopoledního představení v Kulturním domě Akord: youtu.be/mQjBW3RnU6g

  • Publikováno: 13.11.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba