gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Úspěch v soutěži Českého svazu bojovníků za svobodu

Termín konání akce: 7.4.2014

Městský výbor Českého svazu bojovníků za svobodu v Ostravě (MěV ČSBS) pořádal již 4. ročník studentské vědomostní soutěže - tentokrát na téma "Neonacismus, rasismus, xenofobie”. Uspěli v ní i naši studenti z 1. A Radek Diviš a Štěpán Kus.

Na základě výsledků školního kola, které proběhlo mezi studenty 1. A, byli vybráni dva postupující do dalšího kola soutěže, kde dostali za úkol zpracovat formou eseje dvě ze tří předepsaných témat, tedy neonacismus, rasismus nebo xenofobie. Zadání tohoto druhého kola splnilo celkem 18 soutěžících z ostravských středních škol a 7. dubna se konalo slavnostní vyhlášení výsledků na Krajském úřadě MS kraje. Po úvodních projevech porotců z řad Měv ČSBS, byly předány ceny třem skupinám soutěžících, rozdělených podle zdařilosti jejich esejí.

Naši studenti Radek Diviš a Štěpán Kus se umístili ve středu soutěžního pole, tedy ve druhé skupině, a odnesli si stejně jako všichni zúčastnění atraktivní věcnou cenu – tablet. Po zhodnocení soutěže a po rozdání cen byl ještě prostor pro mezigenerační diskuzi s porotci a organizátory soutěže, kde bylo možné blíže se vyjádřit k názorům, které byly prezentovány v soutěžních pracích.

 

  • Publikováno: 8.4.2014

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba