gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Studenti a učitelé na geografickém semináři

Termín konání akce: 30.4.2014

 Ve středu 30. dubna 2014 se deset vyslanců z naší školy účastnilo na půdě Katedry sociální geografie a regionálního rozvoje PřF OU geografického semináře. 

Studenti sext a jejich učitelé zeměpisu v průběhu nabitého dne navštívili řadu inspirativních přednášek. První z nich byla nazvaná Islamismus a muslimové. Přednášející  RNDr.Tomáš Drobík, Ph.D se ve své prezentaci zaměřil na zodpovězení důležitých otázek současnosti: Co je politický islám, islámský fundamentalismus, islamismus a islámský radikalismus? Jak se liší tyto pojmu od islámu? A jen potřeba z nich mít vždy obavy?

 

Další blok určený pro učitele zeměpisu byl věnován inspirativním aktivitám britské Královské geografické společnosti na poli vzdělávání.

 

Po obědě studenti navštívili podrobnou a obohacující přednášku věnovanou Indii. Učitelé zhlédli prezentaci Oceánie ve výuce ZŠ a SŠ, kterou vedla didaktička Mgr. Barbara Baarová.

 

Po debatě se studenty můžeme říci, že den strávený na Ostravské univerzitě byl pro všechny strany velmi přínosný a inspirativní. 

 

  • Publikováno: 6.5.2014

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba