gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Sportovně-historický výlet basketbalistů do Olomouce

Naši basketbalisté z prim a sekund si vybojovali v krajském kole postup do kvalifikačního turnaje na republiku (http://www.gyohavl.cz/clanek/nasi-basketbaliste-prvni-v-kraji/), který se konal začátkem května v Olomouci. Zde jsme se potkali se silnou konkurencí, týmy z Šumperku a Kroměříže. Ve stejný čas se konal i turnaj dívek, kde se mezi sebou utkala děvčata z Prostějova, Frýdku-Místku a Kroměříže. Po prvním utkání mezi Kroměříží a Šumperkem (26 : 12) jsme se střetli s Šumperkem, který měl ve svém týmu všechny kluky vyšší, než byl náš jediný dlouhán Vojtěch Štancl. I tak jsem díky bojovnosti a dobré střelbě zvítězili 32:18. Část tohoto utkání můžete zhlédnout v záznamu na přiloženém odkazu
(http://app.talkfusion.com/fusion2/view.asp?MjA1NDU3Mw==_12758350). Zápas s Kroměříží tak rozhodoval o postupujícím. V něm už nás opustilo štěstí, do rukou našeho týmu se vkradla nervozita a střely, které dříve padaly do koše, se začaly odrážet od neposedné obroučky, která jako by nechtěla, aby skrze ni míč proklouzl. Po poločase 10:6 nás už soupeř k ničemu nepustil, zaslouženě vyhrál 19:10, a postoupil tak spolu s prostějovským týmem děvčat do republikového finále, které se v těchto dnech hraje v Klatovech.

Při cestě zpátky na vlak jsme si stihli ještě projít historické centrum Olomouce, pokochat se krásou orloje a sloupu Nejsvětější Trojice. Všem zúčastněním patří velký dík za vzornou reprezentaci školy.

Mgr. Jakub Mojžíš
 

  • Publikováno: 24.5.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba