gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Naši basketbalisté první v kraji!

Obrovského úspěchu dosáhli naši basketbalisté z prim a sekund na krajském kole v košíkové, kdy vybojovali ve velké konkurenci 1. místo.

Díky tomuto skvělému výsledku získali možnost startovat v kvalifikaci na republikové finále. Po prvním kole, kde se utkaly porubské školy a kde naši hoši neměli nejmenší problémy, se konalo kolo druhé, kde se sešly nejlepší školy z celé Ostravy, včetně ZŠ Gen. Píky, která je jediným střediskem sportu AŠSK v celém kraji, a včetně ZŠ Dvorského, která je považována za školu basketbalu zaslíbenou. Oba tyto soupeře jsme zdolali a postoupili do kola krajského, které se konalo tuto středu v Opavě. Zde už nás čekali soupeři z Nového Jičína, Opavy, Karviné a Frýdku-Místku. Netřeba dodávat, že se opět jednalo o školy úzce spolupracující s basketbalovými kluby z regionu, plné mladých nadějí tohoto krásného sportu. Zápasy jsme si jeli především užít a drželi jsme se hesla: „Hlavní je se zúčastnit, nikoli vyhrát.“ Po prvním zápase s Karvinou, ve kterém kluci přemohli svého soupeře 32:16, jsme měli splněno první tajné přání, a to alespoň jednu výhru, po druhém a třetím vítězství se školami z Opavy a Nového Jičína, které byly považovány za největší favority, jsme začali pošilhávat po konečném prvním místě. Kluci potřebovali porazit poslední školu z Frýdku-Místku. Na začátku byla v rukou našich mladíků patrná nervozita, která se však s přibývajícím počtem košů v soupeřově obroučce rychle vytratila. A tak mohla se závěrečným klaksonem vypuknout oslava, na které nechyběly rychlé špunty, dárkový koš od pořadatele, diplom a samozřejmě pohár. Třešničkou na dortu pak bylo vyhlášení nejužitečnějšího hráče turnaje, kterým se stal náš Vojtěch Kuchta z primy A. Nezbývá než poděkovat všem za vzornou reprezentaci školy a popřát hodně štěstí v kvalifikaci na republikové finále.

Turnaje se zúčastnili: Kuchta Vojtěch, Arencebia André, Řeha Jakub, Mooc Aleš, Závodný Ondřej, Štancl Vojtěch, Smolka Ondřej, Rychtář Matěj a Sypien Vít.

Mgr. Jakub Mojžíš
 

  • Publikováno: 23.4.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba