gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Soutěž v prezentacích na téma "Tolerance"

Tolero, toleros, tolerare… Tyto latinské pojmy jsme mohli zaslechnout ve čtvrtek 10. 6. 2010, kdy se uskutečnila soutěž studentů nižšího gymnázia na téma TOLERANCE.

Své názory a postřehy nám podávali ve formě multimediálních prezentací, které si sami vytvořili a které doplnili mluveným komentářem. Každý se do tohoto tématu pustil z jiného úhlu pohledu.

Na promítání jsme se mohli přijít podívat na učebnu číslo 7. V lavicích čekalo 14 studentů, kteří postupně prezentovali svou pečlivě připravenou práci. Bylo to velice zajímavé. Nedozvěděli jsme se pouze význam tohoto slova, ale také to, co bychom měli tolerovat a co zase ne.

Jana Frélichová, Lucie Petrová a Kristýna Hynková se ve svých prezentacích zmínily i o historickém vývoji pojmu tolerance. Lucie Miksová se zaměřila na to, jaké chování bychom mohli tolerovat mezi lidmi. Avšak nejvíce mě zaujali účastníci, kteří si právem zaslouží umístění na prvních třech místech. Vybrali si zajímavá témata a věděli, o čem mluví. Snažili se nám podat informace co nejzajímavěji a výborně upoutali diváckou pozornost.

Třetí místo získaly Kristýna Vlhová a Radka Pajchlová ze třídy kvarta B. Název jejich prezentace zněl Tolerance tělesně postižených. Na druhém místě se umístil Patrik Tokoš ze třídy tercie A, který se zaměřil na toleranci vůči testování na zvířatech. První místo pak obdržel Jan Polok z tercie B s prezentací o toleranci náboženského vyznání.

Všechny výkony pozorně sledovala porota, která se skládala z vyučujících občanské výchovy a základů společenských věd: Mgr. Toma Retta, Mgr. Andrei Cundové a Mgr. Kateřiny Rozhonové.

Kateřina Frélichová, tercie B

  • Publikováno: 25.6.2010

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba