gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Recitační soutěž Aréna plná krásných slov (2010)

Podmínky XVII. ročníku recitační soutěže Aréna plná krásných slov

1. Do soutěže může být přihlášen student kteréhokoli gymnázia v Moravskoslezském kraji (včetně nižších stupňů víceletých gymnázií) ve věku 12 - 19 let.

2. Soutěžící nebudou rozděleni do kategorií podle věku, nýbrž dle povahy soutěžního textu. V letošním roce otevíráme tyto dvě kategorie: POEZIE a PRÓZA. Texty dramatického charakteru (divadelní monology) nejsou povoleny.

3. Povolena jsou pouze sólová vystoupení jednotlivců.

4. Soutěžícímu je povoleno užívat během vystoupení jednoduchých doprovodných rekvizit (židle, klobouk apod.), text je však přednášen zpaměti.

5. Gymnázium smí nominovat maximálně tři soutěžící do každé z uvedených kategorií.

6. Žádáme kolegy češtináře, aby do soutěže posílali jen své nejtalentovanější studenty. Listopadové přehlídce v Komorní scéně Aréna by měla logicky předcházet školní kola recitační soutěže, jejichž vítězové budou svou školu reprezentovat v divadle.

7. Každá škola by měla vyslat rovněž jednoho pedagoga, který zasedne v odborné porotě. Na této podmínce netrváme, připravujete se však o možnost podpořit v soutěži své vlastní favority.

8. Přihláška do recitační soutěže musí obsahovat tyto údaje:Jméno a příjmení soutěžícího, věk soutěžícího, název školy, soutěžní kategorii, titul soutěžního textu a jméno autora soutěžního textu. Prosíme o zaslání všech těchto údajů pro bezproblémovou organizaci soutěže. Žádáme také o to, aby byla přihláška zaslána jednorázově (vyhněme se prosím dodatečnému přihlašování dalších soutěžících či změnám údajů).

9. Přihláška se všemi náležitostmi musí být odeslána nejpozději ve středu 24. listopadu 2010 na následující e-mailovou adresu lukas.barta@gyohavl.cz .

10. Soutěž v Komorní scéně Aréna začíná v pondělí 29. 11. 2010 od 9 hodin ráno. Všichni soutěžící (a pedagogický doprovod) se shromáždí v prostorách divadla v 8:15.

11. Vítězové soutěže obdrží hodnotné knižní ceny.

12. Zkušenost z minulých let ukázala, že kapacita divadelního sálu nestačí na to, aby bylo možné soutěž zpřístupnit široké veřejnosti. Vstup do sálu bude povolen pouze soutěžícím a členům odborné poroty.

Těším se na poetické podzimní setkání!

Mgr. Lukáš Bárta

  • Publikováno: 22.10.2010

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba