gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Překvapivé vítězství v krajském kole MO kategorie C

V letošním školním roce vyřešili příklady domácího kola Matematické olypiády kategorie C čtyři žáci našeho gymnázia. 23. ledna se vydali na Wichterlovo gymnázium řešit další tři náročné úlohy klauzuní čási školního kola.

Tohoto oblastního kola se v naší spádové oblasti letos zúčastnilo pouze 16 žáků z Gymnázia Ostrava-Zábřeh, z Wichterlova gymnázia a z naší školy. Plný počet bodů získali 4 studenti. Těší nás, že mezi vítězi byl také Jakub Tabášek, student kvarty B. Vít Pískovský (kvarta B), Martina Šarmanová (kvinta A) a Petra Štefaníková (kvinta B) se stali úspěšnými řešiteli oblastního kola.

"Matematická" cesta žáků pokračovala na VŠB TUO dne 8. dubna. Konalo se tam krajské kolo, ve kterém 49 žáků během čtyř hodin řešilo čtyři úlohy bez použití kalkulaček a elektronických pomůcek. 

Jakub Tabášek se umístil v silné konkurenci na 22. místě a je úspěšným řešitelem krajského kola kategorie C, která je určena žákům 1. ročníku SŠ. Krajské kolo vyhrál Vít Pískovský, který dosud navštěvuje (i s Jakubem) gymnázium nižší. Jako jediný ze soutěžících získal plný počet bodů.

K tomuto velkému úspěchu Vítkovi ze srdce blahopřejeme a doufáme, že ho bude matematika bavit i nadále.

Zuzana Kozubová

  • Publikováno: 5.5.2014

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba