gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Noc pokusů na GOH

Termín konání akce: 27.2.2015

Dne 27. 2. 2015 proběhl na naší škole první, ale úspěšný ročník „Noci pokusů na Gyohavl“. Mezi sedmnáctou až dvaadvacátou hodinou měli návštěvníci našich přírodovědných laboratoří možnost zhlédnout a vyzkoušet si mnoho zajímavých a netradičních experimentů.

Ve fyzikální laboratoři jsme pozorovali umělé blesky a vytvářeli barevné stíny na stěnách. Zvláště pak návštěvníky zaujaly ukázky levitujících těles, zářivka, která svítí, když ji držíte v ruce, a klec, která nepropouští mobilní signál.

Ani v chemické a biologické laboratoři byste se nenudili. Učitelé si společně s mladými, začínajícími chemiky a biology připravili mnoho zajímavých pokusů. Návštěvníci si mohli vyzkoušet například barvení plamene pomocí kovových prvků, vzplanutí nitrocelulózy nebo se mohli pokochat pokusy, jako jsou „faraonovi hadi“ a „bengálské ohně“. Velkému obdivu se také těšila námi sestavená destilační aparatura, kde návštěvníci mohli přijít na kloub výrobě lihovin.

Všichni účastníci se na závěr mohli vyfotit termokamerou a výslednou fotografii si vzít společně s pamětním listem na památku domů.

Celá akce probíhala v uvolněné a příjemné náladě, takže si všichni odnášíme skvělý zážitek a už se těšíme na další ročník.

Za mladé přírodovědce M. Šarmanová, A. Závadová, V. Ovčačík
 

  • Publikováno: 6.3.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba