gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Naše výstava a divadlo na festivalu United Islands

Termín konání akce: 21.6.2013 - 22.6.2013

Naše gymnázium se v pátek 21. června 2013 představilo na festivalu United Islands České spořitelny hned dvěma aktivitami. Na scéně věnované Olze Havlové vystoupil po Divadle na tahu a Vlastovi Třešňákovi divadelní soubor našich kvintánů. Zároveň jsme uspořádali v areálu festivalu open air neformální vernisáž putovní výstavy „Olga Havlová ve vzpomínkách přátel a fotografiích Bohdana Holomíčka“, která vznikla ve spolupráci našeho gymnázia a Občanského sdružení PANT.

Pocta Olze Havlové se konala v rámci Roku Olgy Havlové, který vyhlásil Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové letos v lednu. Celý den zahálilo Divadlo na Tahu Havlovou Audiencí. Zahráli The Plastic People od The Universe, Vlasta Třešňák, Sylvie Krobová a Už jsme doma.
 
Na scéně věnované Olze Havlové vystoupili se svým divadelním představením na téma Olgy a Václava a jejich dnešních metamorfóz studenti našeho gymnázia pod režijním vedením kolegy Petra Horáka. Studentské představení se setkalo s velkým zájmem a ohlasem navzdory tomu, že herci bojovali s nebývalou trémou. Není se čemu divit - vystupovali na scéně, na které se střídali známí a zkušení umělci, konkurence tedy byla značná.
Tímto premiérovým představením se nejspíš potvrdilo, že divadelní spolek Blazeovaní působící na naší škole se vyrovná s generační obměnou, kterou přinesl odchod letošních maturantů, a že se na další originální kusy můžeme opět těšit.
Představení zahrají studenti znovu 3. 10. na školním hřišti u příležitosti Nadačního dne Olgy Havlové.
 
 
 
Vernisáž naší výstavy se uskutečnila v rámci pražského hudebního festivalu United Islands České spořitelny v pátek 21. června 2013 ve 13 hodin na Ladronce za přítomnosti tvůrců z Občanského sdružení PANT, fotografa Bohdana Holomíčka a zástupců Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové - Moniky Granji a Vladimíra Hanzela. Výstava byla v Praze k vidění dva dny, 21. a 22. června 2013 a po celý červenec bude veřejnosti zpřístupněna v pasáži Lucerny v centru Prahy.
 
 

Více informací o Poctě Olgy Havlové: http://unitedislands.cz/pocta-olze-havlove-na-festivalu-united-islands-ceske-sporitelny/

Slavnostní vernisáž pro žáky a studenty proběhne Gymnáziu Olgy Havlové v rámci dopoledního programu nadačního Dne Olgy Havlové 3. října 2013. Výstava o Olze Havlové bude od října 2013 putovat po školách v České republice.

Olga Havlová na fotografiích

Na United Islands se přeje Olze Havlové k nedožitým osmdesátinám

 
Výstava vznikla v rámci projektu Moderní dějiny do škol, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky, a navazuje na sérii úspěšných putovních výstav Občanského sdružení PANT, které v tomto i minulém školním roce připravilo pro žáky základních i středních škol.
 
 
  • Publikováno: 22.6.2013

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba