gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Mezinárodní studentský seminář v Bad Marienbergu

Díky pozvání Evropského domu se mohli opět čtyři studenti našeho gymnázia zúčastnit v květnu 2015 mezinárodního studentského semináře v německém Bad Marienbergu, krásném
udržovaném lázeňském městečku, které nabízí možnost návštěvy různých obchůdků, kaváren, parků, zábavných atrakcí a pekáren.
 

Akce se zúčastnilo přibližně 120 lidí různých národností. Dohromady přijelo šest států s účastníky z různých škol (Maďarsko, Francie, Německo, Slovinsko, Česko a Polsko). Seminář proběhl ve čtyřech velmi aktivně strávených dnech.

První odpoledne patřilo seznamování všech studentů. Hovořilo se hlavně němčinou a angličtinou. Druhá část dne byla věnována přípravě prezentací všech států na večerní akci „Landesmarket“. Možnost představit Českou republiku mělo celkem 13 studentů z různých částí naší země. Všechny prezentace proběhly zábavnou, ale zároveň i naučnou formou v cizím jazyce.

Středa byla zaslíbena výletu s možností výběru měst Frankfurt nad Mohanem nebo Kolín nad
Rýnem. My jsme navštívily Frankfurt. Poznaly jsme mnoho krásných památek, ale zároveň jsme měly možnost vidět moderní město plné zajímavých staveb. Dozvěděly jsme se nové informace o životním stylu a kultuře zdejších obyvatel. Další dva dny se pracovalo na různých článcích o oblíbených místech a památkách po celém světě. Potom se z těchto zdrojů utvářel závěrečný projekt, který byl, taktéž jako všechny články, v anglickém nebo německém jazyce. Pracovalo se převážně formou workshopů, při nichž se studentům věnovali čtyři vedoucí, kteří pocházeli z Německa, avšak ovládali oba jazyky. Každá informace byla tedy podávána ve dvou jazycích. Pro zpříjemnění obou dnů bylo jedno odpoledne možno zúčastnit se v našem městečku bowlingu a druhý den jsme pak navštívili lanové centrum a ZOO.

Jsem velmi ráda, že jsem si procvičila jazyky, seznámila se s novými lidmi a získala další zkušenosti. Na akci budu dlouho velmi ráda vzpomínat. Každý student, který získá takovou možnost, by ji měl pořádně využít.

Kristýna Stupková, 3.A
 

  • Publikováno: 28.5.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba