gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Koncert Pěveckého sboru GOH a Václava Fajfra v Galerii GONGu

V pondělí 23. března využili naši zpěváci s heligonistou a kytaristou Wencou Fajfrem zajímavý projekt paní Vincourové. Přestože se koncertu nemohli zúčastnit všichni členové školního pěveckého sboru, předvedli přítomní zpěváci výborný výkon a celý koncert v zajímavém objektu jsme si všichni užili.
 

Wenca vsadil na osvědčené známé písničky, které s námi mohl zpívat opravdu každý. Dále se zde představila i sólistka z řad našich studentů, Terezie Gilligová, která zazpívala píseň Hallelujah od Leonarda Cohena.

PLATO, které má své prostory v Multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovic, připravil projekt Listening Eyes / Poslouchat očima. Respektovaná umělkyně Kateřina Vincourová vytvořila nafukovací objekt, který představuje „alternativní“ koncertní prostor, do něhož lze otvory průběžně vstupovat a vystupovat. Záměrem umělkyně bylo zrušit prostor mezi diváky a účinkujícími – hudebníci hrají v otvorech a v otvorech jsou i diváci. Umělkyně také chtěla, aby byla hudebníkům a divákům vidět jen horní část těla. Tento objekt se rozezněl v Ostravě 19. března skladbou (zvukovou performancí) současného skladatele Miroslava Srnky v podání ansámblu Prague Modern. Ale záměrem Kateřiny Vincourové je především to, aby si v nafukovacím „ufonu“ zahráli děti z hudebních škol, amatérské kapely a kdokoli další, kdo má chuť na tento netradiční zážitek a experiment.

 

  • Publikováno: 1.4.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba