gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Evropa ve škole - úspěch Kristýny Hynkové

Termín konání akce: 30.5.2014

Kristýna Hynková ze septimy A se letos opětovně zúčastnila soutěže Evropa ve škole, ve které obsadila 1. místo. Její úspěch ocenili pořadatelé i věcným darem v podobě deskové hry Evropa – otázky a odpovědi. Vítěznou práci si můžete prohlédnout na nástěnce mezi vestibulem a jídelnou. Níže si přečtěte pocity samotné výherkyně…


 

Ve školním roce 2013/14 proběhl již 23. ročník výtvarného a literárního projektu Evropa ve škole, jež vyhlašují Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Evropa ve škole je soutěž s dlouholetou tradicí organizovaná v evropských zemích od roku 1953 pod patronací mnoha významných evropských institucí. Základní myšlenkou je propagovat mezi dětmi, žáky, studenty a učiteli ideje vzájemné sounáležitosti evropských zemí a podporovat v nich pocit spoluodpovědnosti za osud Evropy. Důraz je kladen na výchovu k evropanství a k demokratickému evropskému myšlení.

Motto soutěže letošního ročníku souvisí s vyhlášením roku 2014 jako Evropského roku vědy. Rok 2014 byl navíc v České republice vyhlášen Rokem české hudby.

Soutěže jsem se zúčastnila s prací nazvanou „Královna českých srdcí“, jež v krajském kole soutěže obsadila 1. místo, a tak postoupila do kola celostátního.

Slavnostní vyhlašování nejlepších prací letošního ročníku projektu Evropa ve škole se konalo ve dnech 29. a 30. května v prostorách Krajského úřadu v Pardubicích. Ceremoniálem nás provázely pracovnice Národního institutu dětí a mládeže, dále pak zástupci Pardubického kraje a Národního komitétu soutěže Evropa ve škole.

Ve své kategorii jsem získala Zvláštní cenu ředitele Východočeského divadla, již mi přidělila osobně předsedkyně poroty literární části soutěže.

Pro autory oceněných prací a jejich doprovod byl také přichystán doprovodný program, například vernisáž oceněných výtvarných prací či komentovaná prohlídka města.

Projektu Evropa ve škole se určitě plánuji zúčastnit i v nadcházejícím školním roce. Kristýna Hynková, septima A

  • Publikováno: 11.6.2014

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba