gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Anglické divadlo po dvanácté

Na tradiční předvánoční anglické divadlo jsme se letos měli důvod těšit nejen proto, že z minulých let víme, že je vždy nač se těšit, ale i proto, že letošní výběr autora ze 14. století byl skutečnou výzvou.

Letošní představení totiž vzniklo na motivy slavného díla středověkého anglického básníka Goeffreyho Chaucera Canterburské povídky. Tři vybrané povídky ztvárněné jako obvykle originálně, moderně a překvapivě současně přinesly v podání našich studentů zábavnou podívanou plnou humoru i poučení. Minimalistické kulisy i kostýmy daly vyniknout hereckým výkonům i skvělému jazykovému provedení.
Soubor anglického divadla se obdivuhodně vyrovnal s odchodem hereckých hvězd, které byly několik sezón s divadlem spojeny, staré herce nahradily nové talenty a ty nás jistě v budoucnu ještě překvapí!
Představení The Canterbury Tales zhlédlo v předvánočním týdnu několik tisíc diváků z ostravských základních a středních škol, na podzim viděli představení studenti v Opavě a Frýdku-Místku. Projekt anglického divadla je realizován za dlouhodobé podpory Statutárního města Ostravy, které si velmi ceníme.

Děkuji všem hercům za jejich skvělé a strhující výkony, našim brněnským přátelům Nice Štěpánkové a Aleši Launerovi za dlouhodobou a trpělivou spolupráci a kolegyni Haně Velkoborské za patronát, který nad anglickým divadlem přijala.

Jana Huvarová

 

  • Publikováno: 5.1.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba