gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Zpěváci CHOIR VAN GOH opět reprezentovali město Ostravu na celostátní soutěži v Brně

Termín konání akce: 25.4.2019 - 27.4.2019

Ve dnech 25.–27. dubna se uskutečnil jubilejní 25. ročník Gymnasia Cantant, celostátní přehlídky gymnaziálních pěveckých sborů, a my byli u toho! Náš sbor byl pozván jako host celé přehlídky v nepovinné kategorii. Tím se myslí program bez povinné skladby.

První večer se konal zahajovací koncert, který se uskutečnil v sále Semilasso, kde vystoupily všechny sbory s volným programem. Následující den byl nejnáročnějším a zároveň „den D“. Náš sbor si nejprve vyslechl kolegy, a pak odpoledne vystoupil se svým programem. Večer následovala tradiční diskotéka a pohovor sbormistrů s porotou. Porota sbor pochválila za hlasovou kultivaci, dále také za velmi pěkný výkon hodný povinné kategorie. Velmi nutno pochválit také sólisty Lucku Sečkářovou a Ondřeje Legerského, kteří se s chutí a nadšením chopili sól a uspěli před obecenstvem i porotou. Následující dopoledne proběhlo vyhlašování výsledků v Sono centru, kde náš sbor obdržel památeční pamětní list. Celý festival jsme zakončili menším překvapením na svatbě v Klimkovicích, kde jsme za odměnu dostali svatební koláčky. Touto soutěží jsme završili náš soutěžní blok a již se pilně připravujeme na jarní a závěrečný koncert, na kterém se na Vás budeme těšit.

Z tohoto místa bych chtěl velmi pochválit všechny členy sboru a poděkovat za spolupráci. Velký dík patří taktéž Mgr. Romaně Vaňkové, která nás na celou akci doprovodila. Děkuji také kolegyni Mgr. Olze Blažkové za spolupráci a pomoc s realizací celé soutěže.

Lukáš Marek - sbormistr
 

  • Publikováno: 2.5.2019

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba