gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Zkušenosti našich studentek z pobytu v Německu

Termín konání akce: 2.11.2014 - 9.11.2014

V týdnu od 2. 11. do 9. 11. 2014 se studentky naší školy Jana Velkoborská, Lucie Rodovská, Mariana Vážanová a Hana Masopustová zúčastnily mezinárodního vzdělávacího projektu Evropské unie v Německu, v malém městečku Bad Marienberg.

Do Německa se s jeli studenti z Litvy , Slovinska, Polska, Španělska, Rakouska a České republiky. Během týdne absolvovaly různorodý a bohatý program, který probíhal především v anglickém jazyce, ale ke slovu se dostala také němčina. Projekt byl zaměřený na téma Story telling in Europe, s hlavním cílem ve skupinách vytvořit originální příběh vztažený k jednomu z problémů Evropy a jeho řešení, elektronicky jej zpracovat a následně prezentovat. Studenti navštěvovali přednášky a diskuze s evropskou tématikou a zaměřené na rozvoj psaní vedené odborníky v oboru. Pracovalo se v mezinárodních skupinách a na programu byly také hry, prezentace vlastních zemí a kultury a návštěva Kolína, kde proběhla přednáška spisovatele, jenž mluvil o vlastní zkušenosti a předčítal své knihy.

Celý týden hodnotíme jako neocenitelnou zkušenost. Přivážíme si nejen nové přátele, poznatky o jejich zemi a životě v jiných zemích, ale i zdokonalení se v anglickém a jazyce, nové zkušenosti, rozhled a zážitky.

Jana Velkoborská a Mariana Vážanová, oktáva A
 

  • Publikováno: 28.11.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba