gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Zapojte se do projektu DARUJ SRDCE!

Termín konání akce: 1.9.2020 - 18.10.2020

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové připravil během jara a léta k 30. výročí založení nadace pro studenty středních škol zcela nový projekt Daruj srdce. Jeho cílem je zapojit studenty do občanské společnosti v duchu odkazu Olgy Havlové, a také v čase, kdy se zdá, že se ze společnosti pomalu vytrácejí hodnoty jako pokora, nezištnost či sounáležitost se svým okolím. Najděte i vy ve svém oklolí neziskovou organizaci, která pracuje v sociální oblasti, zjistěte, jaké má potřeby, a přihlaste ji do projektu, který jí může finančně pomoci

 

Jednou z možností, jak vtáhnout studenty do prostředí, které není lhostejné k lidem s jakýmkoli zdravotním či sociálním handicapem, je naživo ukázat, jak zde lidé pracují, jak a komu pomáhají a s čím se potýkají. 


Stručný přehled jednotlivých kroků projektu a jeho vyústění:

1. Student/ti vyhledají ve svém okolí neziskovou organizaci, která pomáhá v sociální oblasti.

2. Spojí se se zástupcem neziskové organizace a společně zjistí, s čím by potřebovali pomoci, zda jim zrovna něco nechybí nebo co by jim usnadnilo práci.

3. Vybranou neziskovou organizaci přihlásí do projektu Daruj srdce, a to do 18. října 2020 na webu www.darujsrdce.com a můžou pro ni získat až 20 tisíc korun (finanční příspěvek vyplatí vybraným organizacím přímo VDV).

4. Studenti, kteří se do projektu přihlásí, obdrží pozvánku na setkání a besedu s význačnými osobnostmi v Knihovně Václava Havla, která se uskuteční 9. listopadu 2020 od 16 hod. Během akce se vyhlásí 10 vybraných neziskových organizací, které získají finanční podporu. 


Do projektu se může zapojit neformální tým minimálně 3 studentů středních škol starších 16 let.

Veškeré informace - jak se můžete zapojit, jak dále postupovat, pravidla projektu i kontaktní osoba - jsou uvedené na webu www.darujsrdce.com.

Kampaň na propagaci projektu začala tento týden zveřejněním promo videa s Markem Lamborou na sociálních sítích.


Nerozdáváme milosrdenství, ale pomoc, která postaví lidi na nohy. (Olga Havlová)

Lhostejnost k druhým a lhostejnost k osudu celku je přesně tím, co otevírá dveře zlu. (Václav Havel)

  • Publikováno: 3.9.2020

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba