gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Zájezd Anglického divadla (2018)

Termín konání akce: 25.4.2018 - 26.4.2018

Skupina studentů/herců pro letošní jarní výjezd znovu po roce oprášila prázdninově a letně laděná Sladká šedesátá léta. Inscenace sklidila ovace ve dvou českých metropolích – Brně a Praze, a to v průběhu pouhých dvou dní.

I přes náročný přesun do cílových destinací pracovali všichni zúčastnění velmi svědomitě a profesionálně na svých rolích a příkladně dělali čest naší škole i paní režisérce Mgr. Nice Štěpánkové, jíž právem patří největší dík nejen za odborné vedení, ale také za obrovskou podporu a motivaci herců k divadelní práci. Poděkování si zaslouží také studenti/herci za to, jak usilovně na sobě pracují, za jejich velkou míru zodpovědnosti a schopnost spolupráce s ostatními. Je radost vidět, jak studenti rostou herecky i lidsky zároveň.

Glosa Honzy Nováka – člena souboru Anglického divadla

Ačkoliv ve školním anglickém divadle účinkuji teprve druhým rokem, musím říct, že skupina tak skvělých, usměvavých, vtipných a talentovaných lidí se jen tak nenajde. Důvodem proč zrovna já, slohově nepolíbený, píšu tenhle článek, je, že jsem jako jediný v dlouholetých dějinách anglického divadla přesedlal z role technika na roli herce. Upřímně vám mohu obě tyto pozici vřele doporučit. Nyní už záleží jen na tom, zda-li chcete být středem pozornosti a před plným sálem vystupovat, či poklidně sedět v technické kabině a soustředěně se starat o to, aby jeviště vypadalo a znělo tak, jak má. Takže stačí, abyste si vybrali, která z těchto dvou pozic vás láká víc, a zúčastnili se náboru nových studentů.

V příští sezóně se můžete těšit na opětovné uvedení kouzelné komedie od Williama Shakespeara A Midsummer Night’s Dream.

Hlásit se můžete již nyní u Mgr. Zuzany Šubertové. Těšíme se na nové tváře!
 

  • Publikováno: 17.5.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba