gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Wolfram 2017

Termín konání akce: 22.9.2017

Takto viděla branný závod Kateřina Dostálová ze sexty A, která se se svým týmem umístila na nádherném druhém místě. Gratulujeme!!!

V pátek, 22. září, jsme se ve „skromném“ počtu šesti týmů vypravili do vojenského újezdu Libavá, kde se konal branně-historický závod Wolfram. Přihlásilo se celkem dvacet týmů ze středních škol a celá akce byla pod záštitou městského obvodu Poruba a Krajského vojenského velitelství Ostrava.

Závod se konal v okolí Barnovské přehrady, na okruhu o délce necelých tří kilometrů. Týmy si vyzkoušely jízdu na raftech, místy připomínající spíše slalom, střelbu ze vzduchovky nebo třeba disciplínu s názvem silový x-boj. Kromě fyzické zdatnosti byla otestována i týmová spolupráce, znalosti soutěžících o operaci Wolfram a první pomoc.

Přestože se týmy zdály být vyrovnané, alespoň v sebevědomí, nakonec nám nestačila ani 2.C plná optimismu. Sexta A ve složení J. Michálek, M. Ostárková, A. Vjačka a K. Dostálová však v reprezentaci našeho prestižního gymnázia nezklamala a umístila se na úctyhodném druhém místě. Domů jsme si tak kromě dobrého pocitu přivezli i skvělé ceny.

Pro všechny závodníky bylo přichystáno občerstvení a nechyběl ani mimosoutěžní program. Nezbývá než poděkovat zúčastněným týmům, organizátorům této akce a našemu pedadogickému doprovodu, profesoru Trojkovi.
 

  • Publikováno: 29.9.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba