gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Výsledky soutěže k Mezinárodnímu dni lidských práv

Termín konání akce: 11.12.2015

Dne 11. prosince proběhl na naší škole již 5. ročník soutěže k Mezinárodnímu dni lidských práv, do které se zapojili i žáci 9. tříd základních škol. Tématem letošního ročníku byla „Práva uprchlíků (právo na azyl…)“. Žáci museli připravit multimediální prezentaci na zadané téma, před tříčlennou komisí ji předvést a obhájit. Komise hodnotila kreativitu, vlastní přínos v prezentaci, aktuálnost informací, strukturu prezentace a zejména mluvený projev a úroveň vystupování.

Rozhodování o vítězi nebylo vůbec jednoduché, a tak nakonec komise rozhodla o udělení ocenění v několika kategoriích. Nejlepší mluvený projev předvedl Alexandr Pačan ze ZŠ Ostrčilova, nejoriginálnější prezentaci vytvořila Magdalena Ostárková spolu s Tomášem Knapem z kvarty A Gymnázia Olgy Havlové, vlastní přínos, a to anketu mezi spolužáky, realizovali Matouš Palovský a Jakub Klimunda ze ZŠ Ostrava-Hrabová a za nejkomplexnější prezentaci byla oceněna Pavlína Hořínková z kvarty B Gymnázia Olgy Havlové. Do soutěže se zapojili také mladší studenti Gymnázia Olgy Havlové, z nichž nejlepší prezentaci ukázaly Tereza Kovářová spolu s Kristýnou Sýkorovou z tercie B.

Výhercům blahopřejeme a všem soutěžícím děkujeme za vzornou reprezentaci svých škol. Při soutěži k Mezinárodnímu dni lidských práv se budeme těšit zase za rok na shledanou.

Kateřina Trojek

  • Publikováno: 4.1.2016

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba