gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Výsledky literární a konverzační soutěže v anglickém jazyce

Termín konání akce: 12.5.2014

V pondělí 12. května proběhlo na našem gymnáziu školní kolo anglické literární soutěže Gate. Zúčastnit se jí mohli studenti třetího ročníku a septim. Podmínkou účasti bylo přečíst v originále zkrácenou verzi anglického literárního díla - v tomto roce to byl román Thomase Hardyho Far from the Madding Crowd (Daleko od hlučícího davu).

Studenti poté museli v testu zodpovědět 50 otázek týkajících se výše zmíněné knihy. Nejúspěšnější z nich pak postoupili do druhé části soutěže, ve které porotě anglicky povyprávěli o svých čtenářských zvyklostech, vztahu ke knihám a k literatuře vůbec.

Na základě vyhodnocení obou částí soutěže dospěla porota k tomuto závěru:

1. místo - Kristýna Hynková (septima A)
2. místo - Kateřina Šímová (septima B)
3. místo - Anna Niedermajerová (3.A)

Všem třem vítězkám gratulujeme a budeme jim přát hodně štěstí i v městském kole, které proběhne 28.5.2014 v Ostravě.

 

Rádi bychom také poděkovali Filipu Dráberovi (i jeho mamince za spolupráci a doprovod) za účast v celostátním kole konverzační soutěže v anglickém jazyce, které se konalo 16.5.2014 v Praze. Filipovi se sice letos nepodařilo obhájit úspěch z minulého roku, kdy stanul na stupních vítězů (letos skončil desátý), ale velkým úspěchem je už samotný fakt, že se probojoval do ústředního kola. Rovněž si velmi ceníme času a ochoty reprezentovat naši školu.
 

  • Publikováno: 26.5.2014

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba