gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Výlet do Španělska

Na přelomu ledna a února se vydala skupina studentů, kteří pracovali na projektu Comenius „Legends Alive“, na výlet do Španělska, kde se naposledy setkali se svými projektovými partnery a kamarády v Prats de Llucanes.

Cestou do Španělska jsme si udělali povinnou 9hodinovou přestávku ve Štrasburku. Prohlédli jsme si místní katedrálu a viděli orloj v akci. Shodli jsme se, že pražský orloj je rozhodně zajímavější. Když už jsme si dostatečně užili procházky ve velmi chladném počasí, přivítali jsme projížďku na loďce, z níž jsme viděli zajímavá místa, města a instituce Evropského parlamentu. Po soumraku jsme zbylý čas strávili v muzeu moderního umění.

Nedělní ráno bylo pro všechny účastníky výletu nečekané. V 7 hodin ráno jsme stáli u baziliky Notre Dame a zažili svítání v Marseille. Po rozednění jsme se prošli probouzejícími se uličkami v blízkosti přístavu.

V neděli večer jsme nakonec dosáhli cíle naší cesty – Prats.

V pondělí dopoledne jsme se vypravili do Barcelony, kde si opět všichni přišli na své. Zatímco skupina s paní profesorkou Kornasovou obdivovala dílo A. Gaudího Casa Batlló, další část studentů navštívila podmořské akvárium a viděla například krmení žraloků.

Ve škole v Prats jsme společně zavzpomínali na minulý projekt a připravili plán nového Comenia. Abychom získali konkrétnější představu o projektu, vyrazili jsme v úterý ráno na tříhodinovou procházku do lesa v Prats.

Loučení bylo smutné, protože na čas strávený v rodinách s našimi přáteli asi nezapomeneme. Bohužel jsme po dvou dnech museli zpátky domů.

 

  • Publikováno: 4.3.2011

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba