gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Vyhodnocení školního kola Olympiády v českém jazyce

Termín konání akce: 28.11.2013

Školní kolo Olympiády v českém jazyce proběhlo na konci listopadu ve dvou kategoriích. První kategorie byla určena studentům tercií a kvart nižšího gymnázia, druhá pak studentům celého vyššího gymnázia. Soutěžní úkoly vycházely nejen ze znalostí jazyka, ale prověřovaly rovněž vyjadřovací a stylistickou vyspělost studentů.

Z celkového počtu 46 soutěžících postupují vždy dva nejlepší z každé kategorie do okresního kola, které proběhne v únoru ve Středisku volného času v Ostravě.

V první kategorii se stal vítězným řešitelem Vít Pískovský (kvarta B), druhé místo patří Janě Biroščákové (kvarta B), třetí místo obsadila Eva Kuhejdová (kvarta B). Vít Pískovský a Jana Biroščáková tak postupují do okresního kola, Eva Kuhejdová zastává pozici náhradnice.

Ve druhé kategorii zvítězila Hana Masopustová (sexta A), druhou pozici obsadila Adéla Drábková (2.A), třetí místo pak Kristýna Hynková (septima A). Také v této kategorii postupují studentky z prvních dvou míst, Kristýna Hynková zůstává v roli náhradnice.

Všem soutěžícím děkujeme za účast a vítězům srdečně blahopřejeme!
 

  • Publikováno: 18.12.2013

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba