gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Volejbalový turnaj středních škol (chlapci)

Termín konání akce: 15.11.2017

Ve středu 15. 11. 2017 jsme se zúčastnili turnaje mezi ostravskými gymnázii, který pořádalo Gymnázium Zábřeh.

Naši školu reprezentovali: Petr Hoffmann, Mikuláš Kozar, Šimon Plhák, Adam Gelnar, Ondřej Ježowicz, Vít Sypien, Jakub Láznička, Jan Slíva, Vojtěch Kuchta.


Takto viděl turnaj jeden z hráčů:

Volejbal pro mě na základní škole nebyl ničím úchvatným, ale na střední škole je to něco úplně jiného. Když máte kolem sebe lidi, se kterými si rozumíte, jde všechno úplně snadno a hladce. Obzvlášť ve volejbale, kde až na vás, většina měří přes 190 cm.

Zkušenosti jsme mohli nasbírat v loňském roce při školním turnaji, kde jsme, byť tomu sám nemohu uvěřit, brali zlato. Letos nás ovšem pan profesor Trojek oslovil se žádostí reprezentovat školu na turnaji mezi školami, který se konal 15. 11. 2017 v hale zábřežského gymnázia. Pro mnohé jen den, kdy se můžou ulít ze školy, ale my jsme přípravu pojali profesionálně. S naším novým a velmi odhodlaným panem profesorem Kudlíkem jsme ještě dva dny před zahájením zkoušeli nové taktiky, tzv. “dobývání hradu“. I když nám to v krizových situacích nepřineslo ovoce, zkušenost to byla obrovská.

Den D však nadešel, přesně v 7:50 jsme měli sraz na místě činu s naším nehrajícím kapitánem a duchem našeho týmu panem profesorem Trojkem, který byl jako vždy perfektně naladěn.

Po krátké rozehrávce a navléknutí našich reprezentativních oděvů jsme se cítili jako páni svého života. Po rozlosování skupin už to taková sranda nebyla. Jeden nejmenovaný hráč našeho týmu si pro jistotu šel zacvičit na work-out hřiště. Ano, až taková to byla motivace.

Ovšem hned první zápas jsme dostali bídu od sportovního gymnázia. Zase taková bída to nebyla, spíše panovala nervozita a nesehranost jednotlivých hráčů. V dalších 2 zápasech jsme však dokázali projevit naši dravost a touhu vítězit a to nám zajistilo postup do boje o 4. a 5. místo.

Poslední zápas už jsme brali jako takový výklus po namáhavém dni plného servisů a smečů. Ovšem krev nám opět ztuhla, když jsme se v závěru dostali do nepříjemného stavu se ztrátou 5 bodů. Ačkoliv jsme bojovali do posledního úderu, opět se projevila nervozita nejmenovaného hráče, který nezvládl důležitý bod.

Ale je to sport, i to se občas stává. Každopádně máme hodně dobrých zážitků a zkušeností, které můžeme zužitkovat na letošním školním turnaji.

Za tým Petr Hoffmann, 2.C

 

  • Publikováno: 29.11.2017

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba