gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Vítězství ve ŠKOMAM Cupu

Termín konání akce: 3.2.2015 - 5.2.2015

Škola matematického modelování 2015

Také v letošním roce osm studentů naší školy, kteří se zajímají o matematiku, informatiku a její aplikace, absolvovalo ve dnech 3. – 5. února soutěž ŠKOMAM´15.

11. ročník Školy matematického modelování byl připraven pro středoškolské studenty posledních ročníků. Proběhl v přednáškových místnostech a počítačových učebnách nové budovy Fakulty elektrotechniky a informatiky VŠB–TU. Již z názvů přednášek a cvičení („Od kytarové struny k bloku motoru“, „Aproximace funkce polynomem na intervalu“, „Matlab – nástroj pro matematické modelování“, „Optimalizace karoserie Tatry 87“, „O Pythagorově větě a kráse matematiky výpočtu na počítačích“) je zřejmé, že třídenní program byl velmi pestrý.

V závěru akce pořadatelé vyhlásili vítězný tým ŠKOMAM Cupu. Studenti v průběhu semináře odpovídali na otázky kladené přednášejícími popřípadě cvičícími. Těší nás, že letošním vítězem ŠKOMAM Cupu se stal tým našich studentů ve složení Petra Štefaníková, Martina Šarmanová, Vít Pískovský a Jan Babušík.

Studentům patří naše velká gratulace, neboť patřili k nejmladším účastníkům akce (Vít je teprve v prvním ročníku a Petra s Martinou navštěvují ročník druhý).

Více na http://skomam.vsb.cz/index.php?page=SkomamCup 
 

  • Publikováno: 13.2.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba