gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Virtuální prohlídka Poslanecké sněmovny

Termín konání akce: 19.3.2021

V průběhu února a března se třídy 2.C, 6.A a 6.B zúčastnily komentovaných virtuálních prohlídek Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Za normálních okolností bychom měli možnost Sněmovnu navštívit naživo, za současné situace nám byla návštěva zprostředkována alespoň online formou.

Skrze obrazovky jsme navštívili některé místnosti Thunovského paláce jako například jednací sál, sál na tiskové konference a jiné reprezentativní prostory. Na všech místech jsou velmi krásné a mohutné lustry. Průvodce nám poutavou formou objasnil, co a kde se odehrává. Prohlédli jsme si i výzdobu vnitřních prostor, sochy anebo obrazy bývalých předsedů PS, sochu T. G. Masaryka aj. V jednacím sále jsme pochopili, kde sedí jednotlivé poslanecké kluby, kde premiér, a také nám byl popsán postup hlasování o přijetí nebo zamítnutí zákona. Většina jednání je pro veřejnost přístupná a běžně je lze sledovat z galerie Sněmovny.

Prohlídka byla velmi zajímavá a spolu se svými spolužáky jsem si z návštěvy odnesla spoustu nových a zajímavých informací. Průvodce nám ochotně odpovídal na všechny naše dotazy, a to i na ty neformálního rázu. Nejzajímavější částí byla podrobná prohlídka jednacího sálu, který nyní asi všichni každodenně vídáme při sněmovních zasedáních v televizi. Jsem ráda, že jsem lépe pochopila, jak to ve Sněmovně chodí, a se třídou se těšíme na další podobné akce.

Barbora Bestová, 2.C
 

  • Publikováno: 9.4.2021

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba