gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Videokonference studentů

Ve středu 17. února 2010 dopoledne se uskutečnila videokonference studentů zapojených do práce projektu COMENIUS s názvem Legends alive.

Španělští a čeští studenti představili své příspěvky 4. čísla Magazinu, který je umístěn na webových stránkách partnerských škol v odkazu „Aktivity – projekty“.

Naši školu zastupovali 3 studenti, kteří hovořili francouzsky a dalších 5 studentů v anglickém jazyce.

Vzhledem k tomu, že byla zhoršena technická kvalita obrazu i zvuku, nemohli jsme uskutečnit kvíz podle našich představ. Španělští studenti budou odpovídat na kvízové otázky našich dětí písemně, své odpovědi zašlou do konce příštího týdne.

Bž, Str, Rzh, Krn


Naše první spojení

17. února 2010 se v naší učebně výtvarné výchovy odehrála historicky první komunikace přes web kameru s našimi španělskými kolegy spolupracujícími na projektu COMENIUS. Nutno uznat, že byť pouze po hodině, jsme byli plni dojmů a nepopsatelných zážitků.

Asi bychom lhali, kdybychom tvrdili, že ani jeden z nás nebyl před spojením nervózní. Každý si ještě rychle před usednutím na židli, která znamenala zviditelnění před zázrakem techniky, který nás mimochodem párkrát nepříjemně zradil, opakoval text, jenž si poctivě připravil, aby ohromil nejen své spolužáky podporující jej ze zadních lavic, ale především španělské studenty na „druhém konci drátu.“

Témata prezentací byla různá. Někdo naši práci a hlavně studenty, kteří se na ní podílejí, představil, jiný mluvil o typických českých tradicích, někdo se naopak zabýval nadpřirozenými bytostmi, jakými jsou například čarodějnice.

Jak už bylo již výše řečeno, postihly nás i drobné technické potíže. Ale i tak si troufám tvrdit, že jsme se prezentovali v tom nejlepším světle. A hlavně, naše vítězství mimo jiné spočívalo také v tom, že jsme dokázali přemoci naši trému… což občas stálo opravdu hodně úsilí.

Takže pokud bych měla prezentaci shrnout – bylo to velmi zajímavé a také obohacující. Hlavně díky novým informacím získaným díky prezentaci Španělů a mimo jiné i zkušenosti s prezentováním naší dosavadní práce v cizím jazyce.

Za studenty Pavlína Spurná, VI B
 

  • Publikováno: 3.3.2010

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba