gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Vídeň 2015

Termín konání akce: 21.12.2015

Dne 21.12.2015 pořádala naše škola již tradičně vánoční exkurzi do Vídně, hlavního města našich jižních sousedů. Plný autobus natěšených studentů se vydal na cestu brzy ráno před šestou hodinou. Po necelých čtyřech hodinách s jednou zastávkou na Rohlence mohlo naše prozkoumávání Vídně začít.

Nejdříve jsme zamířili na Schwedenplatz, odkud jsme se vydali k pravoslavnému kostelu, který jsme měli možnost si také prohlédnout. Dále naše kroky směřovaly na Stephansplatz, kde jsme si prohlédli gotickou katedrálu Stephansdom. Následně jsme navštívili Hofburg a v jeho části Císařskou klenotnici.

Zde jsme kromě klenotů mohli zhlédnout i obrazy, oděvy, šperky, zbraně a různé další cenné předměty. Po prohlídce klenotnice jsme pokračovali procházkou historickým centrem města kolem dalších významných památek, až jsme nakonec dorazili na náměstí Marie Terezie.

Ve volném čase jsme zde mohli navštívit Umělecko-historické nebo Přírodovědecké muzeum. Mnohé z nás však přitahovaly sladkou vůní punče, pečených kaštanů a spoustou jiného jídla rozzářené stánky na tradičních vánočních trzích. Tomu se jen stěží dalo odolat. Plni dojmů a s vánoční náladou jsme se v pozdních večerních hodinách vrátili domů. Tak zase za rok!

Jana Dreisetelová, T. N. B. Ninhová, septima A
 

  • Publikováno: 7.1.2016

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba