gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Velký úspěch v soutěži Office Arena 2013

Všechno začalo jednoho dne v lednu 2013, kdy se jedna studentka a tři studenti naši školy zaregistrovali do soutěže „Office Arena 2013“, organizované firmou Microsoft Česká republika.

V následujících týdnech studenti pracovali na projektu školního kola soutěže, který počátkem března obhajovali před školní komisí. Komise po obhajobách nominovala do regionálního kola soutěže ve vyšší kategorii Veroniku Karičákovou a Honzu Ptáčka ze sexty A a v nižší kategorii Vítka Pískovského z tercie B. Odborná porota, která zastupovala organizátora soutěže v regionálním kole, posoudila odevzdané projekty a rozhodla, že do krajského kola postupují všichni námi nominovaní studenti.

V den ředitelského volna, které připadlo na úterý 24. dubna 2013, se Veronika rozjela do Přerova na krajské kolo soutěže. V tomto kole měli studenti v daném časovém limitu zpracovat soubory v programech kancelářského balíku Microsoft Office, přesněji ve Wordu, Excelu, PowerPointu a Accessu. Veronika opět svým excelentním výkonem porotu oslovila natolik, že postupila do celostátního kola soutěže.

Ve čtvrtek 26. dubna 2013 se vydal na krajské kolo soutěže také Vítek, který měl podle zadání v daném časovém limitu zpracovat soubory ve Wordu, Excelu a PowerPointu. Účast Vítka v krajském kole považuji za úspěch, přestože se mu nepodařilo probojovat do celostátního kola.

Ve čtvrtek 9. května 2013 se Veronika vydala na svou poslední cestu soutěží, a to přímo do sídla společnosti Microsoft Česká republika. Po jistě náročném dni odjížděla v odpoledních hodinách z Prahy s hřejivým pocitem z dobře odvedené práce, která jí zajistila konečné 3. místo.

Veronice gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů!

Za předmětovou komisi IKT Petr Janík

Další informace k průběhu soutěže
 

  • Publikováno: 12.5.2013

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba