gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Večer Blazeovaných

Termín konání akce: 5.6.2012

V úterý 5. června se v ostravském klubu Atlantik uskutečnil večer Divadelního kroužku Gymnázia Olgy Havlové – Večer Blazeovaných. Během bezmála dvouhodinového programu předvedli studenti trojici inscenací, jež nacvičili během tohoto školního roku.
 

„Čerstvě natřený“ kabaret Když jsem se v patnácti rozhodoval…, který znají studenti i učitelé ze školního vestibulu, vystřídala komedie Kvida Lotreka Používejte kondom! Po krátké pauze následovala inscenace Nová vlna se starým obsahem, která vznikla u příležitosti studentské historické konference, a tematicky se tedy volně vázala k paralelní, undergroundové kultuře.

Diváci, kteří zaplnili sál Atlantiku do posledního místa, odpustili začínajícím divadelníkům drobné technické nedostatky. Všechny hry se tak setkaly s pochopením a srdečným potleskem, který pařil kompletnímu ansámblu kroužku: Monice Hranické (I. A), Kateřině Gižové, Barboře Staňkové, Marku Jankovi, Jiřímu Kůdelovi, Kvidu Lotrekovi (všichni z VI. A), Dominiku Vontorovi (VI. B), Janě Ďatkové, Sabině Malecové, Kateřině Olívkové (všechny z 2. A), Matěji Bakešovi, Michalu Hranickému (oba z VII. A), Markétě Tomáškové, Tomáši Baránkovi a Petru Karčmařovi (všichni z VII. B).

V samotném závěru večera studenti oznámili, že Divadelní kroužek Gymnázia Olgy Havlové zaniká. Napětí a zmatek mezi diváky ovšem netrvaly dlouho, neboť hned vzápětí vyšlo najevo, že studenti pohřbívají pouze název své skupiny. Současně se zánikem kroužku vznikl nový divadelní soubor Blazeovaných.

Názvy se mění, idea přetrvává. Doufáme proto, vážení diváci, že Divadelní kroužek Gymnázia Olgy Havlové poznáte v Blazeovaných i příští rok a znovu nás podpoříte v hledišti. Děkujeme Vám za přízeň a těšíme se na viděnou!

Petr Horák

 

  • Publikováno: 21.6.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba