gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Ve srovnání výsledků maturit z roku 2012 jsme obstáli na výbornou!

Na konci října vydaly Lidové noviny přehled výsledků maturit z jara 2012 na jednotlivých středních školách v ČR. Jde zatím o jedinou možnost srovnat výsledky maturit, protože Cermat ani MŠMT žádné vyhodnocení a závěrečné shrnutí maturitních zkoušek z roku 2012 veřejnosti neposkytlo.

Z dostupných tabulek je možno vyčíst úspěšnost školy v jednotlivých částech státní maturitní zkoušky v roce 2012 (a pro srovnání i v roce 2011). Nejde o žádný žebříček škol podle úspěšnosti, ke každé škole jsou jen prostě přiřazena výsledná data z českého jazyka, matematiky a anglického jazyka, a to podle jednotlivých částí zkoušky (didaktický test, písemná práce, ústní zkouška) a úrovní (vyšší a základní). Srovnávat a hodnotit školy podle těchto údajů je dost dobře nemožné, protože z uvedených tabulek není zřejmé, kolik studentů dané školy maturovalo ve vyšší a kolik v nižší (tzv. základní) úrovni, přesto se však z podrobných čísel nějaké závěry dají vyvozovat.

Jedním z jednoznačných závěrů je kupříkladu to, že naše škola oprávněně patří na špici škol Moravskoslezského kraje! Dále můžeme s čistým svědomím říct, že v konkurenci ostatních ostravských gymnázií jsme obstáli perfektně a v některých částech maturitní zkoušky máme před našimi konkurenčními školami výrazný náskok. Za výsledky svých studentů se tedy rozhodně nemusíme stydět!

Jana Huvarová

 

  • Publikováno: 31.10.2012

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba