gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Ve finále soutěže Office Arena 2018 v Praze byli dva zástupci GOH

Termín konání akce: 23.4.2018

Po postupu z krajského kola soutěže Office Arena 2018 se na celostátní kolo do pražského sídla firmy Microsoft vydali Ivana Pokorná z tercie A a Radomír Čech ze sexty B.

Radomírovi se podařilo získat certifikát Microsoft Office Specialist.
 

Pro soutěžící již byly připraveny bohaté švédské stoly s milou obsluhou. Dále nás čekalo úvodní přivítání a obeznámení s celým programem, který se skládal z přednášení soutěžních prezentací, které jsme si předtím důkladně připravili, z prohlídky budovy Microsoft a závěrečného vyhodnocení. Prezentovalo se v menších místnostech, kde byla pouze porota. Během prezentací jsme měli možnost udělat si certifikát MOS. Ke konci se předávaly menší ceny všem účastníkům. My jsme se bohužel na žádných z předních příček neumístili, ale odnesli jsme si mnoho nových zkušeností s prezentováním a taky zkušenosti ohledně balíčku Office.

Co se týče certifikátu, tak slouží k důkazu o znalostech s kancelářským balíkem Office, v našem případě v PowerPointu. Certifikát je v elektronické podobě, můžeme si jej zkontrolovat na webové stránce Centriportu, která se specializuje na elektronické certifikáty. Celý tento test k získání certifikátu byl v angličtině, která nebyla jen tak jednoduchá, a dalo to hodně zabrat, než jsme všemu porozuměli.

Ivana Pokorná 3.A, Radomír Čech 6.B
 

  • Publikováno: 9.5.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba