gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Vánoční Vídeň (2009)

Dne 21.12.2009 pořádala naše škola již tradičně vánoční exkurzi do Vídně, hlavního města našich jižních sousedů. Jako každý rok jsme jeli s cestovní kanceláří TM TOURS Mgr. Leoše Jaška.
 

Do samotného srdce města nás dopravil komfortní autobus s televizí i klimatizací a poté nás již čekal menší okruh historickým centrem, při kterém jsme viděli nejznámější vídeňské monumenty – katedrálu na Stephansplatzu, budovu rakouského parlamentu, náměstí Marie Terezie a v neposlední řadě například i starobylé římské vykopávky. Účastníci zájezdu měli ve volném čase možnost zpříjemnit si prohlídku města návštěvou zajímavé impresionistické výstavy či nákupem dárků na vánočních trzích.

Pokud jste tedy milovníci adventní atmosféry nebo vás zrovna nenapadá, co koupit blízkým pod stromeček, neváhejte, a až zase uslyšíte o této exkurzi, utíkejte se přihlásit. Mohu vám potvrdit, že na vás bude čekat úchvatná scenérie křivolakých uliček provoněných punčem a s sebou domů si odvezete nezapomenutelné zážitky z tohoto města, které vás přivítá s otevřenou náručí.

Michal Hranický, VA
 

  • Publikováno: 21.12.2009

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba