gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Vánoční koncerty Pěveckého sboru GOH

Termín konání akce: 16.12.2014 - 4.1.2015

V předvánoční době vyvrcholila práce pěveckého sboru naší školy v mnoha aktivitách, které k adventnímu času patří, zpěváky sboru jsme mohli slyšet na charitativních vystoupeních, adventních koncertech i na půlnoční mši.

V úterý 16. prosince se představili členové našeho pěveckého sboru na adventním koncertu v Husově sboru Ostrava-Svinov a v pátek 19. prosince zpívali pro své spolužáky a učitele v Kostele Panny Marie Královny v Mariánských Horách.

Posluchači koncertů vyslechli Missu brevis Jiřího Pavlici, skladbu Alleluia Gordona Younga, španělskou koledu Hoy en mi memoria, anglickou Ring, Christmas Bells a pásmo tradičních českých vánočních písní. Nečekaným a milým překvapením koncertu se stala skladba Gaudete, kterou ve vlastní originální úpravě studenta oktávy A Matěje Sehnala předneslo chlapecké kvarteto ve složení Martin Illichmann, Ondřej Laniak, Jan Orálek a Matěj Sehnal. Závěrem koncertu zazněly skladby Bim, bam a Siyahamba. Oba adventní koncerty dirigovala Soňa Hrušková – absolventka Ostravské univerzity, na klavír hrála paní Barbora Kovářová, na kytaru pan Petr Kovář, na saxofon Kateřina Kovářová, na metalofon Jan Orálek. Sólové party zpívali Terezie Gilligová a Matěj Sehnal.

Působivé výkony sólistů i celého sboru zanechaly v posluchačích skutečně skvělý dojem a pomohly všechny naladit do příjemné vánoční nálady.

Členové sboru se dále představili i na půlnoční mši v Kostele Krista Krále v Ostravě-Svinově. Jedná se o tradiční vystoupení, na půlnoční mši zpíváme již od roku 1996. Pomáhají nám další zpěváci ostravských sborů a mše bývá doplněna instrumentalisty z Janáčkovy filharmonie Ostrava i základních uměleckých škol.

V neděli 4. ledna 2015 završili členové Pěveckého sboru GOH své vánoční umělecké aktivity na mši svaté v Kostele sv. Jakuba v Plesné, kde zazpívali Missu brevis Jiřího Pavlici, kvartet Gaudete a tradiční české koledy.

Všem účinkujícím a zejména sbormistryni Olze Blažkové patří opravdu velký dík za energii a čas, který přípravě koncertů věnovali!

Záznam koncertu:
adventní koncert v Kostele Panny Marie Královny v Mariánských Horách, 19. 12. 2014
 

  • Publikováno: 8.1.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba