gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

V okresním kole Matematické olympiády ZŠ jsme se dvakrát „trefili do černého“

Termín konání akce: 9.4.2019

„Objevuji tak, že přemýšlím, přemýšlím, přemýšlím. Devětadevadesátkrát se mýlím. Po sté trefím do černého.“

Albert Einstein
 

Ve vstupním kole Matematické olympiády, organizovaném na školách, řešili žáci doma šest úloh. Pokud odevzdali alespoň 4 správně vyřešené příklady, byli pozváni do okresního kola.

Toto se konalo 9. dubna 2019. V kategorii Z6, Z7 a Z8 žáci základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií samostatně řešili 3 úlohy v průběhu 2 hodin. Řešení museli psát tak, aby při hodnocení bylo možno sledovat myšlenkový postup. Komise hodnotila nejen výsledek, ke kterému žáci došli, ale hlavně správnost úvah, které k němu vedly.

V kategorii Z6 soutěžilo v okrese Ostrava 80 žáků. V primě A máme žáky, kteří se zařadili mezi 46 úspěšných řešitelů. Matyáš Pánek se umístil na 5. místě, David Felcman na místě 9. a Jana Jackaninová na 24. místě.

V kategorii Z7 úspěšně vyřešilo příklady 33 žáků ze 47 soutěžících. Plný počet bodů získali pouze dva žáci. Jsme moc rádi, že jedním z nich byl Mikuláš Kuchař ze sekundy B. Úspěšnou řešitelkou je i Melánie Gráfová ze stejné třídy, která se umístila na 17. místě.

Největším překvapením je umístění Jirky Kolomazníka z tercie A. Soutěžil v kategorii Z8, ve které se pouze 5 žáků ze 76 zařadilo mezi úspěšné řešitele. O první místo se Jiří podělil se soutěžícím z Matičního gymnázia.

Všem žákům děkujeme za reprezentaci a blahopřejeme k úspěchu v obtížné soutěži.

Za PK MAT Zuzana Hrušková
 

  • Publikováno: 17.4.2019

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba