gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Úspěšný pěvecký sbor CHOIR VAN GOH v prosinci 2019

Termín konání akce: 7.12.2019 - 21.12.2019

Pěvecký sbor CHOIR VAN GOH se v prosinci představil na koncertech i festivalu

  • Přijali jsme pozvání kulturní komise Úřadu městského obvodu Poruba a v sobotu 7. prosince jsme reprezentovali Porubu a Gymnázium Olgy Havlové na vánočním jarmarku v polském městečku Ratiboř. V hodinovém vystoupení zpěváci potěšili české i polské obecenstvo nejen vánočními písněmi a koledami, ale do programu jsme zařadili i skladby anglické a italské jako vzpomínku na úspěšné koncertní turné v Itálii.
  • V neděli 8. prosince zpíval pěvecký sbor CHOIR VAN GOH na již tradičním adventním koncertu v Husově sboru Polanka nad Odrou. Úvodem zazněla Kyrie z České mše vánoční Jana Jakuba Ryby v podání sólistů Lukáše Marka a Ondřeje Laniaka, pak jsme se představili sborovými úpravami českých lidových písní. Následovaly skladby anglické, latinské i italské. Zpěváci i posluchači potom vzpomněli na Mistra Karla Gotta – v podání Lukáše Marka za klavírního doprovodu magistry Terezy Malinové jsme vyslechli píseň Už z hor zní zvon. V závěru koncertu zazpívali všichni přítomní vánoční písně Nesem vám noviny, Chtíc, aby spal, Tichá noc a Narodil se Kristus Pán za varhanního doprovodu pana inženýra Pavla Krále.
  • Celostátní festival dětských pěveckých sborů Vánoční akordy se konal v sobotu 14. prosince. V silné konkurenci sborů z celé České republiky nás odborná porota zařadila do stříbrného pásma. Na soutěži si členové pěveckého sboru nejen zazpívali a poslechli ostatní zpěváky, ale v odpoledním programu se aktivně zapojili do vystoupení bubeníků.
  • V pondělí 16. prosince jsme společně se studenty Ostravské univerzity zpívali na benefičním vánočním koncertu, jehož výtěžek putuje Mobilnímu hospici Ondrášek. Úvodem zazněla v podání obou sborů vánoční píseň Zpívej v čase vánočním, pak se kolektivy představily se svým programem samostatně a závěrem koncertu jsme zpívali šest částí z rockového oratoria Eversmiling Liberty.
  • Společně s Josefem Vágnerem a pěveckým sborem soukromé ZUŠ Studénka se představíme v sobotu 21. prosince v Dělnickém domě Studénka. Koncert začíná v 19 hodin.
  • Adventní dobu završíme na Štědrý den zpěvy Rybovy České mše vánoční. Mše svatá se koná v kostele Krista Krále Ostrava-Svinov přesně o půlnoci, k našim zpěvákům a instrumentalistům se přidají absolventi a mnozí další zpěváci – členové ostravských pěveckých sborů a instrumentalisté z JFO a ZUŠ.

Olga Blažková

 

  • Publikováno: 20.12.2019

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba