gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Úspěchy v okresních a krajských kolech biologické olympiády

V druhé půlce měsíce března a v průběhu dubna proběhla postupně krajská a okresní kola biologické olympiády.

Největším úspěchem bylo 1. místo v okresním kole Melánie Gráfové v kategorii D. Melánie, studentka sekundy B, postoupila do krajského kola, které se uskuteční 24. 5. 2019. V téže kategorii se na krásném 7. místě umístil František Dej, který byl současně i úspěšným řešitelem, a na 11. místě Johanka Chytilová.

V kategorii C jsme také měli 2 úspěšné řešitelky. Na 5. místo se probojovala Lenka Bridziková z tercie B a na 12. místo Adéla Miavcová z tercie A. Na velmi pěkném 18. místě skončil Petr Marian Zádrapa z téže třídy.

Nejméně se nám letos dařilo v krajském kole kategorie B. Mezi deset nejlepších se bohužel neprobojovala žádná z dívek, ale přesto obsadily velmi pěkná místa. Na 22. místě se umístila Kateřina Lachnitová ze sexty A a o dvě příčky níž Gabriela Jochcová z kvinty A. Veronika Prokopová, také z kvinty A, obsadila 31. místo.

V krajském kole nejvyšší kategorie se nejlépe na 10. místě umístila Kateřina Kopecká ze 4. C a k titulu úspěšného řešitele jí chybělo pouhých 8 bodů! Na hezkém 19. a 24. místě se umístily Kateřina Feichtingerová také ze 4. C a Kateřina Dostálová ze septimy A.

Všem studentům k pěknému umístění blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

PK biologie
 

  • Publikováno: 30.4.2019

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba