gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Úspěchy našich studentů v okresním kole SOČ

Termín konání akce: 19.4.2018

Ve čtvrtek 19. dubna 2018 proběhlo na Střední průmyslové škole chemické akademika Heyrovského v Ostravě-Zábřehu okresní kolo SOČ. Naši školu reprezentovalo 6 jednotlivců, kteří obhajovali své práce před třemi komisemi rozdělenými dle soutěžních oborů.

Zde jsou výsledky:
•    V oboru fyzika se na 1. místě umístila Jarmila Kompová z oktávy A se svou prací Využití vyřazených spotřebičů ve výuce fyziky.
•    V oboru biologie vybojovala 1. místo Kateřina Kopecká ze 3. C s prací Vytvoříme transplantací mikroflóry bryofága do škůdce superorganismus? 3. místo obsadila Kateřina Feichtingerová ze 3. C s prací Výskyt hilltoppingu u bryofágních druhů motylů z nadčeledi Pyraloide.
•    Imrich Ormandy ze 3. C zvítězil s prací Příprava ferromagnetické suspenze a měření jejích vlastností v oboru tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie.
•    Denisa Sikorová ze septimy B získala 2. místo s prací Sledování fotoochranných mechanismů vybraných druhů jehličnanů v oboru chemie.
•    V oboru pedagogika, psychologie, sociologie a problematika volného času bylo uděleno 2. místo Vendule Krobové ze septimy B za práci Genderové identity.

Do krajského kola, které se uskuteční ve středu 9. května 2018 na  VŠB-TUO, postoupili Jarmila Kompová, Kateřina Kopecká, Imrich Ormandy, Denisa Sikorová a Vendula Krobová.

Všem soutěžícím děkuji za vzornou reprezentaci školy a postupujícím přeji mnoho úspěchů v dalším kole.

Mgr. Kateřina Trojek, školní koordinátor SOČ

  • Publikováno: 13.5.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba