gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Úspěch v „pišQworkách“ 2018

Termín konání akce: 19.11.2018

Dne 19. 11. se tým studentů septimy A pod názvem „Přátelé množiny bodů se stejnou vzdáleností od středu S“ v klasickém složení Ondřej Lipowský, Honza Michálek, Pavel Pískovský, Marek Prudil, Adam Vjačka a Ondřej Keberle již tradičně zúčastnil oblastního kola turnaje v logické hře pišQworky na Wichterlově gymnáziu. Po loňské výhře oblastního kola a zisku poháru nastupovali studenti naší školy jako favorité proti svému velkému rivalovi – domácímu týmu Wigymu, jehož studenty nechali minulý rok na druhém místě. Oba týmy se cítily neohrozitelné jinými účastníky soutěže.

Co čert nechtěl, k neštěstí obou týmů padl los na společnou skupinu. V prvním vzájemném zápase ve skupině tým septimy A bohužel neuspěl a po těsném zápase prohrál proti týmu Wigymu, který po loňském neúspěchu upravil sestavu. Ve všech dalších zápasech dominovali studenti naší školy a bez problémů postoupili ze skupiny. I celým pavoukem se prokousali bez jediného zádrhelu až do finále, kde byli nuceni znovu poměřit své síly se studenty Wigymu. I přes veškerou snahu našeho týmu si studenti Wichterlova gymnázia připsali další výhru a tak tým naší školy skončil na druhém místě ze všech škol v oblasti.

Do krajského kola na SPŠEI Kratochvílova v centru Ostravy postupovaly z kola oblastního na Wigymu první dva týmy, proto se tam 28. 11. vydal i tým Přátelé množiny bodů se stejnou vzdáleností od středu S. V krajském kole byla konkurence velká. Tým našeho gymnázia si je očividně s týmem Wichterlova gymnázia již souzen, neboť si vylosovali společnou skupinu i v kraji. První zápas náš tým s přehledem vyhrál, ale od toho okamžiku se jej držela smůla a prohrál hned další dva zápasy – tedy těsně nepostoupil ze skupiny.

Naštěstí mají studenti ještě jeden příští rok na gymnáziu (dá-li Bůh a nebude těch let více) k tréninku, vylepšení výsledku a zisku ještě krásnějšího umístění.
 

  • Publikováno: 20.12.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba