gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Úspěch v celostátním kole zeměpisné olympiády

Termín konání akce: 23.4.2018 - 24.4.2018

Ve dnech 23. a 24. dubna 2018 proběhlo v prostorách Přírodovědecké fakulty UK ústřední kolo Zeměpisné olympiády. Soutěže 25 nejlepších zeměpisců ze všech krajů České republiky se účastnil také náš student Vladan Vítek z kvinty B. I přes skutečnost, že většina soutěžících byla z vyšších ročníků gymnázií, dosáhl Vladan skvělého umístění.
 

 

V pondělí 23. dubna se na půdě Přírodovědecké fakulty UK konalo slavnostní přivítání soutěžích. Poté se finalisté přesunuli do Jílového u Prahy, kde proběhla praktická část soutěže - práce v terénu na půdě města a v místní základní škole. Druhý den soutěžící pokračovali v soutěži třemi koly vědomostních a praktických testů.

Po skončení doprovodného programu a vyhodnocení testů následovalo slavností vyhlášení vítězů. Vladan Vítek dosáhl skvělého umístění! Obsadil šesté místo v kategorii D včetně garance přijetí na PřF UK bez přijímacích zkoušek. Vzhledem k velmi vysokému počtu bodů ve fyzickogeografické části pojede v srpnu reprezentovat Českou republiku na Mezinárodní olympiádu věd o Zemi do Thajska.

Vladanovi jménem školy gratulujeme a oceňujeme jeho vynikající znalosti ze zeměpisu!
 
Zdroj fotografií: https://www.facebook.com/zemepisnaolympiada/
 

  • Publikováno: 1.5.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba