gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Úspěch eTwinningového týmu GOH a další akce

Studenti tercie A pod vedením Mgr. Barbory Dočkalové získali za svůj první eTwinningový projekt „Save Christmas traditions“ Quality Label.

Slavnostní předávání QL proběhlo v rámci Národní konference eTwinning v Olomouci 17. května 2013. Na programu byla mimo jiné také beseda u kulatého stolu o využívání ICT ve výuce. Besedě předcházel videoklip sestříhaný z anket, které proběhly na různých školách (za naši školu to byl Kryštof Blažej z kvarty B a Adam Kolder z kvarty A). Studenti odpověděli na otázku, zda je škola dostatečně připravila na jejich budoucí studium či práci v rámci ICT. Besedy se zúčastnil náš bývalý student Jan Plhák.

Souběžně s národní konferencí probíhal také kontaktní seminář v Bratislavě. Hlavním tématem bylo to, že nejen počítačové dovednosti jsou důležité pro eTwinningový projekt. Na konferenci se sešli učitelé z celé Evropy – zastoupeny byly např. Estonsko, Polsko, Rakousko, Německo, Malta, Norsko, Švýcarsko, Litva, Lotyšsko, ale také Island. Hlavním cílem konference bylo navázat nové kontakty pro další projekty, protože to jen přes portál eTwinning není mnohdy jednoduché. V budoucnosti nás tedy možná čeká projekt s Estonskem, Polskem či Německem.

Jolana Strýčková a Barbora Dočkalová

Certifikát
 

  • Publikováno: 29.5.2013

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba