gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Ukliďme svět - Ukliďme Česko 2018

Termín konání akce: 7.4.2018

V sobotu 7. dubna v 9:00 započala akce v rámci dne Ukliďme Česko v oblasti Haldy Emy v čele s organizátorkou Emou Ostřížkovou, dlouhodobou členkou našeho Ekotýmu.

Účast byla hojná. Zapojilo se přes 20 účastníků, z toho 4 členové Ekotýmu: organizátorka, Karolína Žáková, Fabián Čurda a Magdaléna Machová, a další 1 studentka Gymnázia Olgy Havlové: Kristýna Trličíková. Dále se zapojili dobrovolní hasiči Ostrava-Heřmanice, žáci místní Základní školy Chrustova a další dobrovolníci z celé Ostravy a jejího okolí.

Akce trvala do pozdních odpoledních hodin a všichni pracovali velmi houževnatě. Bohužel v této oblasti je několik černých skládek a nám se nepodařilo úplně vyklidit ani jednu. Celkem jsme odvezli asi 1 tunu odpadu. Bylo zde různé sklo, oblečení, PET lahve, záchodové mísy, kufry, značky, kachličky a gumové pláty. Zkrátka odpad všeho druhu.

Akce to určitě nebyla poslední. I přes všechnu dřinu jsme se skvěle bavili a byli jsme velmi rádi, že jsme mohli trochu přírodu vyčistit. Již nyní se pomalu všechen odpad do oblasti vrací skrz naše lhostejné spoluobčany. Nikdo z nás z toho nemá radost, ale o to jsme více odhodlaní jít příkladem a odpad sbírat, třídit, ale úplně nejlépe - ani nevytvářet.

Ema Ostřížková, kvinta B
 

  • Publikováno: 3.5.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba