gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Týmy GOH ovládly Porubajk 2018 v kategorii středoškolských družstev!

Termín konání akce: 20.4.2018

V sobotu 21. dubna se konal tradiční závod horských kol Porubajk MTB marathon 2018, kterého se stejně jako v předchozích ročnících účastnili milovníci bajků z řad našeho sportovně založeného studentstva. Letos jsme postavili dva týmy a oba si doslova divokou jízdou vyjely své místo "na bedně". První místo v kategorii středoškolských družstev zísalo družstvo Gymnázium Olgy Havlové, pro které to znamenalo hattrick a opětovný zisk prémie pro školu nejrychlejšího SŠ TEAMU na 38 km ve výši 10.000,- Kč! Skvělé třetí místo přidal tým Falling slowly, jehož název předznamenal dramatický průběh závodu pro jednoho z jejich členů. V závodě své svěřence zezadu jistil a nemilosrdně hnal kupředu "jezdící" trenér z řad učitelstva našeho ústavu.

 

Velkému úspěchu teamů GOH předcházely kruté tréninky se stovkami našlapaných kilometrů, zprvu individuální, těsně před závodem pak i v doprovodu trenéra (viz první a poslední foto v galerii). V letošním roce byli naši závodníci díky zeleným dresům a skvělému zázemí v podobě týmového karavanu nepřehlédnutelní již na startu a také v cíli. Díky manželům Pastrňákovým mělo naše cyklistické družstvo opravdu profesionální zázemí s občerstvením, kvalitní muzikou, občerstvením i dávkami dobré nálady. Moc jim i dalším rodičům či přátelům povzbuzovačům za podporu během závodu děkujeme! V poli více než pětistovky jezdců na trati 38 km se naši kluci opravdu neztratili. Denise Ludvíka, který závodem doslova prolétl, jsme viděli až na vyhlášení výsledků. Kluci z prvního družstva dojeli pak ve vynikajících časech, stejně jako první dvojice z druhého týmu za nimi v závěsu. K všeobecnému překvapení se pak v cíli objevil s několikaminutovým odstupem i "jezdící" trenér, který se nechal strhnout rytmem ostatních a proti svému původnímu záměru opravdu závodil. V cíli se pak chvíli po něm objevili ještě zbývající dva jezdci druhého školního týmu a radost mohla vypuknout. Dramatickou zápletkou tohoto Porubajku byl krkolomný pád jednoho z našich bajkerů, který se z něj doslova otřepal, dal se do kupy, zarval do pedálů a v novém atratktivním maskování (poznali jsme jen my) prolétl cílem! U doprovodného karavanu jsme pak oslavili radostné vítězství i to, že jsme dojeli víceméně zdraví.

Soutěžní otázka pro pozorné čtenáře a detektivy / špióny amatéry: Který z žáků - bicyklistů naší školy získal po dojezdu do cíle závodu přezdívku Krvavý Jerry?
Nápověda: na vítězné fotografii mu něco chybí. Jistotu vám dodá pozorné prohlížení fotogalerie pod článkem.
Odměnou vítězi čtenářské soutěže nechť je originální artefakt - může si po dohodě s trenérem týmu pořídit cenné selfie s naším hrdinou!!! Kdo tedy se správnou odpovědí jako první doběhne do knihovny, vítězí...

Složení našich týmů:

Gymnázium Olgy Havlové
Ludvík Denis, Jakub Velkoborský, David Češka a Daniel Pastrňák

Falling slowly
Petr Mičulek, Pavel a Vít Pískovští, Martin "Jenda" Becher

Charakteristika tratě na 38km, kterou naše dva týmy projely
Start je tradičně na Hlavní třídě v Ostravě Porubě, závodníci pak míří do lesoparku za Myslivnou a po průjezdu největšího venkovního koupaliště ve střední Evropě následuje pro diváky i jezdce velice atraktiní výjezd sjezdovkou Skalka, dále se jede lesy směr Mexiko, Hýlov, Kyjovice. U Panského mlýna trať míří směrem k občerstvovací stanici v Pusté Polomi a pokračuje přes Zátiší, Horní Lhotu, Dolní Lhotu, Krásné Pole do porubského lesa a rychlým spádem do cíle v areálu VŠB-TUO.

Fotografie ze startu a cíle pořídil servisní a realizační tým podporovatelů z okruhu GOH karavanu, záběry z výjezdu sjezdovky na Skalce a občerstvovací stanice jsou převzaty od jindřicha1950

  • Publikováno: 22.4.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba