gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Týden španělské kultury znovu v Ostravě

Termín konání akce: 9.11.2015 - 13.11.2015

V týdnu od 9. do 13. 11. 2015 probíhal na Gymnáziu Olgy Havlové v Ostravě-Porubě a na dalších místech Ostravy třetí ročník Týdne španělské kultury nazvaný Semana Ostraña 3. Naše škola na tomto projektu, který byl realizován za podpory Magistrátu města Ostravy, spolupracovala s Pedagogickou fakultou Ostravské univerzity.

Tak jako v předchozích letech jsme program cílili především na žáky a studenty ostravských škol. V pondělí byl celý program zahájen recitační soutěží ve španělském jazyce, která se opět setkala s velkým zájmem. O to více nás těší, že se ve velké konkurenci prosadila naše studentka Karolína Zajícová z tercie A, která ve své kategorii obsadila krásné druhé místo. Na toto poetické setkání pak po celý týden navazovaly odborné přednášky z oblasti geografie, literatury a umění, konverzační lekce s rodilou mluvčí či projekce filmu. Díky spolupráci s Pedagogickou fakultou vznikla tentokrát společná výstava žáků Gymnázia Olgy Havlové a posluchačů katedry výtvarné výchovy, kterou bylo možné zhlédnout v galerii Student po celý listopad. Součástí vernisáže bylo také hudební vystoupení Hany Iridiani a Alana Grezla. Část výtvarných prací byla představena také v prostorách Gymnázia Olgy Havlové.

I když byl třetí ročník Semana Ostran͂a co do množství jednotlivých aktivit skromnější, máme velikou radost z toho, že úroveň jak recitační soutěže, tak přednášek a lekcí neustále roste a že si Semana Ostran͂a získává své stálé příznivce z řad pedagogů i žáků, kteří s ní již počítají jako s pravidelnou akcí. V souhrnu se do Týdne španělské kultury zapojilo i tentokrát přibližně 400 žáků a studentů ostravských základních, středních i vysokých škol.

Ráda bych poděkovala Magistrátu města Ostravy za finanční podporu, paní ředitelce Mgr. Janě Huvarové, svým kolegyním a kolegům, vyučujícím a studentům katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty Ostravské univerzity, vystupujícím a všem, kteří se na přípravě a realizaci projektu podíleli.

Věřím, že všem, kteří se do programu zapojili, přinesl tento minifestival hispánské kultury řadu příjemných zážitků a inspirativních setkání a že se nám podaří jej za rok opět připravit.

za předmětovou komisi ŠJ Petra Šimčáková

 

  • Publikováno: 9.12.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba