gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Týden španělské kultury (září 2014)

Termín konání akce: 22.9.2014 - 28.9.2014

V týdnu od 22. do 28.9. 2014 probíhal na naší škole a na dalších místech Ostravy druhý ročník Týdne španělské kultury. V pondělí jsme celý program zahájili recitační soutěží ve španělském jazyce, která se setkala už v minulém roce s velkým zájmem u žáků nejen gymnázia Olgy Havlové, ale také řady dalších ostravských škol. Konkurence tak byla veliká a porotu čekalo nelehké rozhodování mezi skutečně velmi vyrovnanými výkony všech vystupujících.

 Nakonec rozhodla takto:


1. Kategorie ( žáci nižších gymnázií a ZŠ)

1.Veronika Sedlářová (Gymnázium Ostrava-Hrabůvka)
2.Daniela Davidová (Gymnázium Olgy Havlové)
3.Hana Baková (Gymnázium Olgy Havlové)


2. Kategorie (žáci vyšších gymnázií a čtyřletého cyklu)

1.Barbora Hájková (Gymnázium Hladnov)
2.Kristýna Hynková (Gymnázium Olgy Havlové)
3.Petra Kupcová (Biskupské gymnázium)


Na toto poetické setkání pak po celý týden navazovaly cestopisné přednášky, konverzační lekce s rodilým mluvčím, žáci měli možnost nahlédnout také do tajů španělské gastronomie a ochutnat nejznámější speciality či shlédnout působivé hudební a taneční vystoupení flamenca. Stejně jako v minulém nám denně přinášelo aktuální informace o programu školní radio Habana. Díky spolupráci s Pedagogickou fakultou Ostravské univerzity máte až do konce října možnost shlédnout v galerii Student mezinárodní výstavu nazvanou Vůně koridy, mezi pracemi profesionálních výtvarníků si našla své místo také tvorba studentů gymnázia Olgy Havlové. Z akcí určených široké veřejnosti musíme připomenout také literárně-hudební večer nazvaný Setkání v Asterionově domě či nedělní výtvarný ateliér, které proběhly v klubu Fiducia.

Chtěly bychom moc poděkovat všem, kteří se na přípravě a realizaci projektu podíleli. Náš velký dík patří Magistrátu města Ostravy za finanční podporu, Pedagogické fakultě Ostravské univerzity, klubu Fiducia, ale také všem vystupujícím, kolegům a studentům.

Na další příjemná setkání v hispánském duchu se těší

předmětová komise španělského jazyka
 

  • Publikováno: 15.10.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba