gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Tříkrálové matiné pro Gymnázium Olgy Havlové

Termín konání akce: 6.1.2012

Téměř jako u Vídeňských filharmoniků při novoročním koncertě si mohli připadat studenti a pedagogové Gymnázia Olgy Havlové v pátek 6. ledna 2012. V jejich případě se však nejednalo o věhlasný novoroční koncert v duchu Straussovy hudby.

Důvodem jejich dopolední koncertní slavnosti se stal, jak uvedla ve svém projevu ředitelka gymnázia Mgr. Dagmar Juchelková, vstup do jubilejního 40. roku vzniku školy – Gymnázia na Thälmannově ulici v roce 1972 nejprve, Gymnázia na ulici Marie Majerové posléze a Gymnázia Olgy Havlové od roku 1996.
Program otevřela -jak jinak- majestátní studentská hymna Gaudeamus igitur, dále se slavnostní atmosféra nesla v duchu skladeb Antonína Dvořáka, Leonarda Bernsteina či francouzského skladatele Camilla Saint-Saënse.
Ostravští filharmonikové jsou tělesem nadmíru profesionálním, a tak dospělí i dětští posluchači seděli doslova přikováni na židlích a jen ostřejší rytmus Bernsteinovy skladby America ze známého muzikálu West Side Story přiměl některé z nich k bezděčnému pohupování do rytmu.
Skladby dozněly, orchestr umlknul, ale hudební zážitek přetrvává u mnohých účastníků slavnostního tříkrálového koncertu doposud. Nechť poznamená celý jubilejní rok 2012!
 

  • Publikováno: 11.1.2012

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba