gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Třetí místo v celostátním kole Turnaj mladých fyziků

Termín konání akce: 13.4.2018 - 14.4.2018

V pátek 13. a sobotu 14. dubna se náš tým složený z letošních maturantů zúčastnil celostátního kola mezinárodní fyzikální soutěže Turnaj mladých fyziků.

Pátek třináctého byl pro všechny studenty našeho gymnázia den vcelku povedený. Díky ředitelskému volnu ho nemuseli strávit ve škole. No teda až na nás. Já, Filip Dráber, Dominika Madejová a Ondra Závodný jsme se s panem profesorem Šamajem vydali na naši nejspíš poslední soutěž pod vlajkou našeho gymnázia (neplatí pro prof. Šamaje). Jeli jsme do Opavy, kde jsme hodlali uhájit naši čest v celostátním kole již zmíněné soutěže. Nejeli jsme s touhou vyhrát, jelikož v tak silné konkurenci by to byl doopravdy zázrak. Jeli jsme s cílem předvést výkon, za který bychom se nemuseli stydět a případné umístění by byla taková sladká tečka po letech účasti v této soutěži.

Na konci dne jsme byli po prezentaci dvou fyzikálních problémů třetí v pořadí, což v nás probudilo značné nadšení, ale ještě nebylo vyhráno, protože nás čekal ještě jeden fyzikální souboj, a to v sobotu. V tento den jsme s jistou dávkou štěstí nakonec uhájili třetí místo a čtvrtý tým jsme nechali o 9 bodů za sebou. Obdrželi jsme hodnotné ceny, ale tu nejcennější si odnesl náš pan profesor, který se s námi poprvé v této soutěži dostal až do vytouženého celostátního kola, navíc bronzového. Soutěž nám přinesla fůru zkušeností, jež se nám budou zcela určitě hodit na vysokých školách.

Děkujeme panu profesorovi za jeho ochotu a čas strávený dohlížením na naši práci, za veškerou organizaci a všechny konzultace.

Za tým Chleba s máslem David Bayer (oktáva A)
 

  • Publikováno: 16.4.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba